Het Dorpshuis biedt ruimte aan vele verenigingen en clubs in Austerlitz.
 

De verschillende zalen, de barruimte en de aanwezige faciliteiten zorgen er voor dat het bruist in het Dorpshuis en daarmee in het dorp. Van dans tot dammen, van zang en zorg tot sport en spel en van de kookclub tot kunst… in het Dorpshuis gebeurt het allemaal.

Klik op de plaatjes om naar de bijbehorende tekst te gaan.

Austerlitz Belang
Austerlitz Belang
Austerlitz Zorgt logo
Austerlitz Zorgt
erica
Fanfarecorps Erica
Gemengd zangkoor Cantiamo
meisjesclub Austerlitz
Meisjesclub
Austerlitz Vogelvrienden
Damclub Austerlitz
Bridgeclub Austerlitz
badminton
Badminton WIK
volleybal
Volleybal
biljart
Biljartclub
bijenvereniging
Bijenhouders Heuvelrug
schildercollectief
Schilderscollectief
fun to dance
Fun to Dance

Fanfarecorps Erica

Fanfarecorps Erica, een gezellige vereniging die al 115 jaar bestaat. Goed muziek maken maar wel in een ontspannen sfeer en met elkaar veel plezier hebben staat hoog in het vaandel. 

We streven ernaar om in het voorjaar en het najaar een concert te geven in het Dorpshuis Hart van Austerlitz.
Daarnaast vinden wij het leuk om voor de bewoners van een bejaarden- of verzorgingshuis een concert te geven. Zij zijn altijd heel dankbaar en dat geeft ons een goed gevoel. Ook proberen we elk jaar een zomeravondconcert te organiseren in samenwerking met andere verenigingen uit Austerlitz.

Wij repeteren elke donderdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur in het Dorpshuis.
Sinds 1998 onder leiding van onze dirigent Bert Willemsen uit Haarlem. Een fantastische muzikaal leider en verdienstelijk arrangeur. Dankzij zijn vakkennis, enthousiasme en tomeloze inzet welke hij met gemak overbrengt op de leden is Erica in staat om jaarlijks de twee grote concerten te organiseren.

Samen met de muziekcommissie slaagt de dirigent er steeds weer in om voor de leden en het publiek, jong en oud, een leuk, vlot en gevarieerd programma samen te stellen.

In 2020 hebben we een heel leuk muziekproject gedaan op de Pirapoleon in Austerlitz. Een aantal leerlingen zijn zo enthousiast geworden voor blaasmuziek dat zij nu lessen aangeboden krijgen van de Muziekschool in het Dorpshuis in Austerlitz.
Wil je meer informatie hierover, of wil je zelf ook muziekles (niet leeftijd gebonden) neem dan contact met ons op, dan bekijken we met elkaar wat de mogelijkheden zijn.

Mocht je na het lezen van deze informatie zin hebben om bij Erica muziek te komen maken ben je uiteraard van harte welkom.

Kijk op onze website voor meer informatie: www.fanfarecorpserica.nl

 

Volleybal

Opgericht in 1983, is een recreatieve vereniging, die momenteel met een herenteam deelneemt aan de competitie van de zvc in Zeist en omstreken. Naast het heren wedstrijdteam heeft de vereniging een aantal leden die bij een andere vereniging competitie spelen. De vereniging heeft 20 leden, die elke maandagavond een balletje komen slaan in het Dorpshuis. We spelen dan met twee gemengde teams (dames en heren gemixed) een set of 5, 6 op een avond.

De contributie bedraagt €85,00 per jaar. Secretaris is Chris de Kruijff.

T 06 220 642 81 | E chrisdekruijff@casema.nl 

taart

Austerlitz Zorgt

Op initiatief van Austerlitz’ Belang is begin 2012 een werkgroep gestart met het in kaart brengen van de wensen van inwoners, brainstormen, gesprekken voeren, verkennen.

Eind 2012 is een coöperatie opgericht onder de naam ‘AUSTERLITZ ZORGT’. De coöperatie heeft tot doel het voor de oudere inwoners van Austerlitz mogelijk te maken zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk in ons dorp te blijven wonen. De coöperatie organiseert de nodige steun, zorg en hulp voor ouderen en andere zorgbehoeftigen in het dorp. In een later stadium zal ook worden voorzien in de zorgbehoeften van gezinnen en jongeren.

Inmiddels is een derde van de volwassen bewoners lid van Austerlitz Zorgt.

Voor meer informatie: www.austerlitzzorgt.nl

Austerlitz Belang

De belangenvereniging voor Austerlitz

Austerlitz’ Belang is de belangenvereniging voor Austerlitz. Opgericht op 10 november 1945. De vereniging heeft als doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de bewoners van Austerlitz en is sinds het begin de vereniging als het gaat om het samenbinden van Austerlitz en haar bewoners.

Jaarlijks tal van activiteiten

Door ieder jaar een groot aantal activiteiten te organiseren probeert Austerlitz’ Belang de leefbaarheid en samenhang in het dorp te vergroten. Een aantal vaste activiteiten zijn: de Palmpasenoptocht, viering Koningsdag, de nieuwe Austerlitze Avondvierdaagse, het Kampement Nieuwe Stijl, het Najaars wandelweekend in het eerste weekend van oktober waar altijd veel wandelaars op afkomen. En de Sinterklaasviering. Alle activiteiten worden georganiseerd in nauwe samenwerking met het Dorpshuis.

Austerlitz Belang Logo

Sterke vereniging

Ruim 70 procent van alle huishoudens in Austerlitz is lid van de vereniging Austerlitz’ Belang. Door deze grote achterban zijn we een serieuze gesprekspartner voor de gemeente Zeist, de provincie en het Bestuur Regio Utrecht. Het gaat daarbij om zaken als woningbouw, ruimtelijke ordening, openbaar vervoer, verkeersveiligheid, sociale veiligheid, wijkbeheer en vele andere zaken die te maken hebben met de leefbaarheid van het dorp. Daarnaast is Austerlitz’ Belang ook Oranjevereniging.

Ook heeft Austerlitz ’Belang een signaleringsfunctie naar andere overheidsinstanties als Provincie en de verschillende eigenaren van het bosgebied rondom Austerlitz.

Austerlitz ‘Belang maakt het dorpje in het groen een plezier om in te wonen.

biljart

Biljartclub

Biljartclub Austerlitz wordt gevormd door een groep vrienden die het gezellig vinden om op de woensdagavond een potje biljart te spelen. Ondanks de nodige drankjes blijft het niveau gedurende de avond hoog.      

Bridgeclub Austerlitz

Bridgeclub Austerlitz is een gezellige bridgeclub met 43 leden. Wij bridgen elke dinsdagavond vanaf 19:30 uur en spelen in 2 lijnen (6 rondes). Er is competitie, maar daarnaast zorgen wij ervoor dat het voor iedereen een gezellige speelavond is.

Rond feestdagen zorgen wij voor een speciaal tintje aan de avond en als afsluiting van het jaar is er een Kerstdrive met een feestelijk buffet vooraf.

Speelt u graag bridge of heeft u onlangs leren bridgen? Wij verwelkomen graag nieuwe leden. Neem voor meer informatie of aanmelden gerust contact op met de secretaris Hanneke Linde b.c.austerlitz@gmail.com of 0343-491094. Wij kunnen u ook informeren over bridgecursussen in de regio.

Bridgeclub Austerlitz werd opgericht op 1 november 1977 en is geen lid van de Nederlandse Bridge Bond. De contributie bedraagt € 80,- per jaar. 

Cantiamo

Cantiamo is een algemeen en gemengd koor. Het koor werd opgericht in 1922 en heeft nu ongeveer 70 leden. Op maandagavond van 20.00 tot 22.00uur repeteert het koor in Dorpshuis het Trefpunt aan het dorpsplein te Austerlitz. Aanvankelijk was Cantiamo een echt Austerlitz koor. In de loop der jaren heeft het een meer regionaal karakter gekregen.

We treden regelmatig op met een eigen concert. Daarnaast verzorgen we optredens in zorginstellingen en bij verschillende evenementen. Ons repertoire is veelzijdig, van klassiek tot modern.

Cantiamo staat onder leiding van Arie Perk, een professionele, zeer enthousiaste dirigent met ruime ervaring. We worden begeleid door onze inspirerende pianiste Barbera Sinte Maartensdijk.

Wilt u meezingen in het koor? U kunt ervaren of het iets voor u is door twee maanden gratis met ons mee te zingen.

Voor meer info kijk ook op: www.cantiamo-austerlitz.nl

U kunt dan contact opnemen met Henny Keijning – Van der Linden, telefoon 06-22110679, hennykeijning@gmail.com

Badmintonclub WIK

Badmintonclub WIK speelt elke donderdagavond in de gymzaal van het Dorpshuis Austerlitz. De club bestaat uit enthousiaste recreanten. De club is niet groot, aangezien er maar één baan is om op te spelen, maar het plezier is er niet minder om. We spelen altijd dubbels.

Leeftijd speelt geen rol, dat is het leuke van badminton. Je kunt jong beginnen en tot op hoge leeftijd blijven spelen. Iedereen kan er op zijn eigen niveau plezier aan beleven. Sportiviteit en gezelligheid gaan bij WIK hand in hand.

Kom vrijblijvend eens meespelen, of loop een keer binnen op een van de speelavonden om te kijken of het je wat lijkt.

Meer informatie bij:

Paul van Schaik
0343-491496
paul.inge@ziggo.nl.

AUSTERLITZSE VOGELVRIENDEN

vogelvrienden logo

Opgericht 29 januari 2007

Lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers te Bergen op Zoom.

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht Nr: V478231

Wij zijn een vereniging van vogelhouders en -kwekers voor Austerlitz en omstreken. Onze leden (ca. 40) komen o.a. uit Austerlitz, Bilthoven, Doorn, Driebergen, Langbroek, Leersum, Maarn, Odijk, Wijk bij Duurstede, Woudenberg en Zeist.

De vereniging is in 2007 ontstaan na de fusie van: Vogelvereniging “Gran Canaria” te Austerlitz en “De Stichtse Vogelvrienden” te Driebergen.

Postuurkanarie.
Keurmeesters aan het werk.

Zo’n 8 keer per jaar houden wij een ledenbijeenkomst met veelal een lezing of discussie over een vogel gerelateerd onderwerp.

Verder organiseren wij jaarlijks in de herfstvakantie een Nationale vogeltentoonstelling in het Dorpshuis te Austerlitz.

Voor deze tentoonstelling worden doorgaans zo’n 500 tot 800 vogels ingeschreven van diverse pluimage, zoals kanaries van diverse rassen en kleurvariëteiten, parkieten in verschillende soorten en tropische vogels in een grote variëteit aan soorten etc.

Het bestuur bestaat op dit moment (zomer 2020) uit:

Voorzitter: Ron Markies, Doorn, tel. 06-51788669

Secretaris: Kees Verbeek, Austerlitz, tel. 06-16163557,

E-mail: info@austerlitzsevogelvrienden.nl

Penningmeester: Cor Spies, Driebergen

Materiaal- en ringencommissaris: Hans de Goede, Woudenberg

Voor informatie en/of aanmelding als lid: neem contact op met de secretaris.

Of bezoek onze website: www.austerlitzsevogelvrienden.nl

damclub

Damclub Austerlitz

Tekst volgt.

Meisjesclub

De meisjesclub is een club, voor meisjes natuurlijk, waar je elke week een uurtje kunt komen knutselen. We knutselen allerlei verschillende dingen en dat doen we met heel veel verschillende materialen. Soms doen we ook wel een avond spelletjes. En één keer per jaar, aan het einde van het schooljaar, gaan we op clubweekend! Van vrijdagavond op zondagavond gaan we dan het hele weekend leuke dingen doen. Allemaal met een bepaald thema. We doen spelletjes, we knutselen en natuurlijk is er altijd een bonte avond, waar je kunt zingen of dansen of playbacken. En het allerbelangrijkste: we  hebben het altijd heel gezellig.

De Meisjesclub is opgericht in 1960 vanuit de Hervormde Kerk opgericht door mevrouw T. van Veenendaal, nog steeds voor veel meisjes die op de club gezeten hebben, juffrouw Truus. We bestaan dus al meer dan 60 jaar! Vroeger werd er veel meer gehandwerkt zoals breien, borduren, haken etc. Sinds 2010 zijn we onderdeel van de Stichting Jeugdwerk Austerlitz.

De meisjesclub is op maandagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in de kelder van dorpshuis ’t Trefpunt in Austerlitz.

Wil je weten wat we allemaal doen: we zetten bijna elke week onze knutsel op www.facebook.com/meisjesclubausterlitz. Neem daar gerust een kijkje. En als je ook op club wilt, kom dan gewoon een keertje gezellig kijken op maandagavond of neem contact met ons op via Facebook of op meisjesclubausterlitz@gmail.com